Monday, March 8, 2010

Lomaa koko lauantai




Kenilworth, 8:30. Kuuma, kohtalaisen kuuma. Toimin mallinukkena joogatuntilaisille. Se tuntuu huvittavalta, jopa vähän kiusalliselta, jopa vähän imartelevalta.

Kommetjie, 12.00. Kuuma, tajuttoman kuuma. Istun kivenmurikoilla terassin alla, ainut varjopaikka. Katselen merelle, olen lähtenyt mukaan ihmettelemään surffikilpailua. Tunnistan kaksi surffaria: Billabongin mainoksista tutun Mikey Februaryn sekä Muizembergin oman pojan, supersympaattisen Graig Johnsonin. Lapsitähti February näyttää kasvaneen pitkäksi pojanklopiksi. Johnson hymyilee ja juttelee kaikille, hänelle koko maailma taitaa olla ’Bru’. Syön auringonkukansiemenillä tehostettuja juustosämpylöitä ja juoda lopsotan vettä.

Kalk Bay, 15:30. Kuuma, vaiko sittenkin kylmä? Koukkaan Atlantilta Intian Valtameren puolelle, jossa ihmetyksekseni puhaltaa kylmästi. Menen kirjakauppaan katselemaan ja hämäännyn ostamaan Frida Kahlosta ja hänen töistään kertovan kirjan. Se pakataan ruskeaan paperipussiin. Tähystän kohti satamaa, sieltä leijuu tuoksu: Fish n’ Chips. Jätän kuitenkin väliin tähystettyäni myös pitkän jonon.

Koti, 17:30. Kuuma, taas, edelleen. Harkitsen uimista, mutta päädyn ottamaan kylmän suihkun. Kaveri tulee visiitille, keskustelemme etiopialaisesta ruuasta. Hän lupaa tuoda miehelle Etiopiasta puukon. Lähtiessään kaveri melkein unohtaa mitä tuli hakemaan. Ovella onneksi muistamme ja Flaubertin kolme kertomusta päätyy laukkuun. Myöhemmin katsomme miehen kanssa animaatioelokuvan Coraline, koska en suostu katsomaan mitään muuta. Hymyilen.

Kapkaupunki ja lomalla koko lauantain.

2 comments:

Unknown said...

Pidätkö sit meillekkin seuraavalla kerralla joogatunnin? Kaks alkaa ihan alkeista ja yks on vielä vähän notkea... Ja viimeks saatu surffipaita ja shortsit on jo sovitettu ja laukkuun pakattu. Mut pitäiskö ensin osata kävellä kunnolla ennenku laudan päälle yrittää...

Martta said...

Tottakai pidän, yhdellä notkealla onkin hyvä alotoitusikä kanssa :) Vaatteet siis mahtuu vielä, hyvä että tulee paidalle käyttöä, pitää vedessäkin vetreempänä. Ja eihän surffatessa tarvi osata kuin seisoa! (Minä paraskin puhuja, omat surffauskerrat voi laskea yy-kaa-koo ja loppu.) Terveisiä.