Wednesday, May 12, 2010

Tuuli muuttaa olohuoneeseen

Tarkoittaako se talvea, kun tuuli muuttaa olohuoneeseen ja heiluttelee verhoja? Kun menee nukkumaan napit jaassa ja pipo paassa? Kun aamuisin kuulee jo saan ennenkuin saa silmat auki, kuulee jo kuinka sade laiskyttaa vasten katua.

Talvi on taalla.

4 comments:

Juju said...

voi ei, olen niin kesäfiiliksissä että melkein parahdin kun luin tekstisi! Mutta ei kai siellä kovin kylmä tule, ei ainakaan pimeä?

Täälä oli eka lämmin päivä ja hellettä jopa lupailevat.

Martta said...

Kesafiilikset, olen ihan kade. Kylma ei noin suomalaisen mittapuun mukaan tule, mutta on niin kauhean kosteaa ja taloissa ei tietenkaan kunnon eristysta etta sisalla kylla palelee, enemman kuin pohjoisessa koskaan! Nuo kaksi valtamerta tuulineen tuo kivan lisan myos. Toisaalta, jos sattuu aurinkoinen paiva niin sitten on kylla heti mukavaa.

Paivat kylla lyhenee myos, nyt jo kuuden aikaan on kovin pimeaa, ainakin sadesaalla.. Etta kylla tama siinakin mielessa ihan talvelta tuntuu, saunaa aina kaipailen!

Kirjailijatar said...

On se talvi...minäkin nukuin viime talvena pyjamassa, villatakissa ja kahdet sukat jalassa. Ja täällä oli tänään ensimmäinen hellepäivä. Ihan hassua, miten kaikki voi olla päinvastoin. Kuinka kylmä siellä oikein yöllä on?

Martta said...

Niin minakaan en koskaan totu tahan, aina 'vaara' vuodenaika menossa. En osaa kylla astekysymykseen vastata, sellainen kutina etta voisi sellainen +10 suunilleen olla. On vaan tama kosteus se, mika tunkee luihin ja ytimiin. Ja tanaan kun puolilta paivin lahdin kotoa, ulkona oli lampimampi kuin sisalla!