Tuesday, May 24, 2011

Muistatko kun uitiin noille kiville


Muistatko ton puun, me juotiin siitä mahlaa kaikki vuoron perään. Muistatko kun soudeltiin kumiveneellä melkein siellä sillan alla ja sä aina otit kioskilla pallon mango-melonia. Muistatko kun uitiin tonne tosi kauas, noille kiville saakka, jätkätkin oli sillon mukana. Tästä ollaan laukattu poneilla! Muistatko miten tonne mättäälle piti aina mennä tota pengertä pitkin, koirat odotti.

Me kasvettiin joen ja järven välissä, siellä metsässä, kilometri kioskilta. Tiedettiin autiotalot ja kaikki mummot, joilta sai karkkia. Käytiin jätskillä ja ajettiin pyörillä, osattiin taiteilla nokkospolulla niin ettei jalkoja polttanut. Soudeltiin ja melottiin kanootilla, vesihiihdettiin ja sillon kerran ainakin tultiin poneilla. Nukuttiin teltassa, autossa ja veneessä. Syötiin ketunleipiä ja käärittiin mustikoita salaatinlehtiin. ''Välillä piti vaan viikata pyykit.'' Tai repiä sun pupuille voikukkaa.

''Mä arvasin että sä taas haluut käydä täällä jossain.'' Niin halusinkin. Ja sä olisit halunnut mennä oikopolkua, taas. Rämpiä. Me ollaan tunnettu ehkä aina, minä ja neiti E.

Kettukivi näyttää pieneltä, eikö se ollutkaan vuoren kokoinen?

No comments: