Thursday, April 15, 2010

Osissa

Nain kuinka pikkuruisen gekon sydan hakkasi. Silla oli hamahakinseittia takertuneena jalkaan ja koitin helpottaa tilannetta, mutta leipalaatikon liepeilla kiipeillyt pikkuinen oli kauhuissaan. Sain suurimmat seitit pois, en kaikkea, ja sitten en viitsinyt enaa hatyytella. Naytti kuin seitti olisi kiristanyt oikean takajalan kaksi keskimmaista varvasta yhteen. Tekeekohan se kipeaa?

Sain idean eilen illalla, mutten tieda mita silla pitaisi tehda. Jotain kuitenkin, ehka, en tieda. En nyt nae kokonaisuuksia, osissa vain, en saa palapelinpaloja liimattua yhteen, en saa paata ja hantaa samaalle seinustalle. Yksityiskohdat ovat kirkkaita, kokonaisuudet ja kannattelevat rakenteet havinneet sumussa kulman taakse, piilon. Loytyisivatkohan ne vaikka raparperin alta, sielta kasvimaalta?

2 comments:

Kirjailijatar said...

Minusta se onkin niin, että ensin hahmottaa yksityiskohtia ja sitten pikku hiljaa rupeaa kenties näkemään kokonaisuuksia. Minä ainakin kuljen sillä tavalla yksityisestä yleiseen.

Gekko-parka. Hyvä, että yritit helpottaa sen elämää.

Martta said...

Niin kai se pitaisi sitten hyvaksya etta minunkin kohdalla nain on, olisi se vaan mukavaa hahmottaa jonkinlainen kartoitus. No mutta, asioilla on taipumusta jarjestya matkan varrellakin.

Gekko oli niin pieni, hyva jos pikkurillin verran oli pituutta. Mutta oli meilla ainakin sille syotavaksi kaikkia pikkukarpasia ja sellaista, niita se varmaan sielta seitistakin oli havitellut ajattelematta seurauksia..