Thursday, April 22, 2010

Sekatavarakaupassa on tunnelmaa

Sekatavarakauppa ja kulmakahvila muuntuu keskiviikkoiltaisin tunnelmalliseksi kuppilaksi ja tarjoilee elevaa musiikkia seka kotona tehtyja hampurilaisia. Matkalla alkaa tihuttaa ja kipitan niin etta silmalaseissa on lopulta sata pisaraa. Mutta sisalla on lammin tunnelma, maissipihvinen burgeri maistuu mukavalle ja kaupan omistaja laulaa taustoja niin etta harmaat kiharat tarisevat. Vielakin vanhempi iso-isa korjaa laastari otsassa astioita ja topottaa ne keittion puolelle. Kuvajaiset heijastuvat kylmakaappien ovista ja istuimia nostetaan puutarhatuolien pinosta sitamukaa kun joku tupsahtaa kaupan ovesta sisalle. Yleiso yhtyy valilla lauluun. Minua ihan naurattaa.

4 comments:

Kirjailijatar said...

Ihan mahtava tunnelmakuvaus. Ihan kuin olisin päässyt itse mukaan, ainakin vähän :) Maissiburgeri kuulostaa makoisalta. Nämä olivat tosi tunnelmallisia kuvia, tykkäsin. Kun on tuolla tavalla pitempää jossain paikassa, löytää juuri ne salatut aidot paikat.

Martta said...

Oikeassa olet. Toisaalta tulee arki vastaan, toisaalta taas nakee jotain enemman kuin lomalainen. Kaikessa siis puolensa! :)

Mama said...

mistä tämän puodin löysitte? Taas viikko takana ja ainakin minulla kiire viikko. Onneksi on viikonloppuna aikaa kaikenlaisille omille jutuille. Olen ihan myöhässä pihahommissa, kesäkukkien siemenetkin on vasta tänään hankittu.

Martta said...

Tämä on siis kirjaimellisesti kulman takana, puolessa välissä matkaa kun tästä puutarhakauppaan lähtee. Kiirettä täälläkin eikä edes kesäkukkia.