Wednesday, April 21, 2010

Ostoksilla

Olen etsinyt, metsastanyt, koittanut loytaa. Olen testannut halpaa ja testannut kallista, rampannut lapi putiikkeja ja tavarataloja, uhrannut vapaa-aikaa tympeisiin ostoskierroksiin vaikkei yhtaan olisi huvittanut. Sovittanut ainakin 20 ja ostanutkin kaksi sinnepain-korviketta. Mutta ei loydy, ei. Tavallista, mustaa, edesta joko napein tai vaikka vetoketjulla avautuvaa perusneulepuseroa, joka (liikaa vaadittu?) viela istuisi edes jotenkin, eika pussittuisi alaselasta tai kupruilisi kummallisesti kyljista. Tai olisi kaytetyn rytkyn nakoinen jo ostovaiheessa. 

Esimerkki: tavaratalon versio telttautuu selasta ja hihojen saumat kiertyvat omituisesti.. Halpaketjun XL on liian pieni minulle, M-kokoiselle kaapiolle! Yhdessa on sellaiset napit etta sormet ruvella koitan taistella niita auki. Kalliskin sellaista neulosta etta siita lahes nakyy lapi ja helma jo valmiiksi rispaantunut, ihme lerppana.

Lopulta taas epatoivoisena ja kylmia aamuja miettiessani kahmaisen mukaan yhden. Se on mukavan pehmea, siina on nelja suurta nappia edessa ja mustakin se on. Mutta! Jottei nyt ihan innostuisi, niin leikkaus on sellainen hassu jattihihamalli, jossa kainalot roikkuvat alimpien kylkiluiden kohdalla. Ihan sopoa, juu, mutta sadetakin alla kohtalaisen epamukava ja peppipitkatossu-hameen kanssa tuntuu kuin olisi vetanyt kaksi telttaa paalletysten ja hiippailisi niissa kuin mikakin tonttu. Ei siis mikaan jokapaikan paita vaikka sellaista hain -haen -tulen hakemaan.

Etsitaan: mahdollisuutta suunnitella itse omat rytkynsa. Tai tavallista, mustaa, edesta joko napein tai vaikka vetoketjulla avautuvaa perusneulepuseroa.

2 comments:

Suklaasydän said...

Se on jännä miten välillä yksinkertaisesta asiasta tulee iso ongelma. Minä jos löydän sopivan vaatteen niin olen yleensä juuri kahden koon välissä: pienempi kutistuu ekassa pesussa hieman liian kittanaksi ja suurempi koko taas lörtsähtää käytössä entistä suuremmaksi. Housuista en ala edes puhumaan... :P

Martta said...

Joo, housut sitten toinen juttu.. Mullakin etsinnassa myos jotkut pokat jossa olis kiva matkustaa viisi viikkoa, eipa ole kavelleet viela vastaan nekaan ja kaikki vanhat hyvat tulleet tiensa paahan. Muuten hiiviskelenkin hamosissa tai farkuissa, farkkuja olen kylla loytanyt ihan ok (en tosin taalta!). Harmittaa etta kaikki on tosiaan viela niin kertakayttolaatua, just tollasta kutistuu/lortsahtaa meininkia.