Thursday, September 22, 2011

Happiness hides in the dark corners, too


This missy is missing the darkroom! / Iksu ikävä pimiöön!

Viime kevään peruselementit: Kaksi tyttöä, pimiö, vaimeaa musiikkia taustalla, punavalo, suurennuskojeiden naksutus, kellon sekuntiviisari, valokuvapaperin kiilto, tuulettimen humina, narulla roikkuvat koepalat, valopöyvällä ajelehtivat negat, osavalotuksen vaikeus ja naurettava onnellisuuden tunne siitä, kun yksikin filmille kuvatuista otoksista kääntyy paperille kauniisti. Me opitaan toistemme kuvat ja pohditaan sopivia valotuksia, kontrasteja ja aukkoja -siis neljä sekuntia jää vaaleeks, mut kuus on jo ihan liian tumma -ehkä joku neljä puol.. Ja sitten yhteen ääneen: tai hei laitetaan 4,7! Kello on usein lipsahtanut yli puolen yön kun me kiivetään pimiöstä kolmanteen kerrokseen ja toivotetaan hyvät yöt keittiössä, ennenkuin hävitään omiin käytäviimme.

4 comments:

Kirjailijatar said...

Upeita kuvia. Meillä oli joskus pimiö vaatehuoneessa, se oli hauskaa. Istuttiin siellä ja tehtiin kuvia, kun pieni nukkui oven takana :)

Martta said...

Kiitos! Mä tuun itsekin hyvälle tuulelle tosta sammakkokuvasta :-)

Oo, oma pimiö, siitä on haaveiltu! Ihana muisto sinulla.

Janina said...

Voi vitsi, kiva ku oot laittanu filkkavedoksiaki tänne. Nää näyttää nää maalausvalotukset aika hauskoilta! En ees muistanu kui kivan näkösii niistä tuli. Nyt meen kyllä hakemaan filmiä heti kun valokuvausliikkeeseen ehdin! Tavoite tuokin. Laitan sitten esille kunhan saan aikaiseksi ;) Ikävä !

Martta said...

Aww joo, pimioikava ja pimioseura-ikava tulee aaltoina! Makin ihan ilahduin kun tongin noita viimekevaan vedoksia laatikosta :-)